Üdvözlünk oldalunkon!
Virtuális valóság segítségével tesszük szinessebbé a kórházi mindennapokat
támogatásával
Előző
Következő

Rólunk

Az OncoVR kutatási projekt 2017-ben indult el a Semmelweis Egyetem 2. sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján. Célunk, hogy a daganatos gyermekek kórházban töltött mindennapjait tegyük könnyebbé virtuális valóság (VR) segítségével. A daganatos gyermekbetegségek kivizsgálása, mind a kezelés (kemo- és sugárterápia) hosszú kórházi bent fekvéssel jár, mely a gyermekek mindennapi életből való kiszakadását eredményezi.  Ez hangulatuk, mentális állapotuk romlásához vezet, mely ördögi körként tovább rontja a fizikai állapotukat és felerősítheti a mellékhatásokat.
Kezedeti kutatásaink alapján egy félórás VR foglalkozás képes a beteg gyermek figyelmét olyan mértékben elterelni, hogy ne vegyen tudomást az aktuális testi és szellemi problémáiról, így javítva a kórházi hangulatot. A figyelem fókuszálásával a gyerekek betegséggel szemben való megküzdési stratégiáinak növelése is elérhetővé válik, így közvetetten megkönnyítve az egészségügyi dolgozók és a szülők életét is.
A Vodafone Digitális Díj lehetővé tette, hogy 2020 februárjában elkészítsük első specifikusan a gyermekonkológiai betegcsoportra tervezett VR játékunkat. A megvalósítás nem jöhetett volna létre a pszichológusokból, orvosokból és gyermekekből álló segítő csapat nélkül. A játékban Mendinek, a sárkánynak kell segíteni megmenteni a szigetét a betolokodó gonosz sejtektől. A kezdeti tapasztalataink alapján a gyermekek nagyon pozitívan álltak a játék kihívásaihoz, ezt adatokkal is szeretnénk bizonyítani, ezért elkezdtünk egy játékunk hatását vizsgáló kutatást. 2020 márciusa óta az OncoVR kutatási projekt jogi hátterét a Technológiával az Egészségért Alapítvány szolgáltatja.

Missziónk

"Kórház falai többé ne jelentsenek akadályt"

Csapat

Dr. Horváth Klára PhD

erdos sandor

Dr. Erdős Sándor

Olasz Orsolya

Terveink

Fejlesztés

Egyedi VR játékunk és foglalkozásaink új elemekkel való bővítése

Vizsgálat

Modern szenzorokkal kutatni VR foglalkozásaink hatását

Terjeszkedés

Célunk, hogy az ország összes gyermekonkológiai centrumába eljussanak a foglalkozásaink

Támogatóink

Támogass Te is!

Munkánk folytatásához és fejlesztéséhez szükségünk van Rád! Az OncoVR kutatási projekt a Technológiával az Egészségért Alapítványon keresztül fogadja a támogatásokat. Az alapítvány munkájáról itt olvashatsz bővebben>>

Blog

Kövess minket!

Írj nekünk!