“Érezni a homokot a talpunk alatt” – Mosoly blog poszt​ 2. rész

"Érezni a homokot a talpunk alatt" - Mosoly blog poszt 2. rész

Az interjú első részében megismerkedhettünk egy izgalmas új módszerrel, az OncoVR-ral, azaz egy virtuális valóságot létrehozó szemüveggel, mely többek között az onkológiai beteg gyerekek mentális jóllétét is tudja támogatni. Folytatjuk a beszélgetést Dr. Erdős Sándor orvossal, az OncoVR kutatási projekt megálmodójával, valamint Dr. Kanizsai Melindával, a Mosoly Alapítvány zeneterapeutájával azokról a tapasztalatokról és lehetőségekről, melyeket ez az eszköz rejt még magában.

 

 

A szakemberek szempontjából fontos haszna az eszköznek, hogy megkönnyíti a kapcsolatfelvételt a gyerekekkel a kórházban. Milyen más tapasztalataitok voltak eddig a VR szemüveggel?

Kanizsai Melinda (K.M.): Még nagyon az elején járunk a folyamatnak. Eddig nyolc alkalommal vittem be a gyerekonkológiára a szemüveget, négy gyereknek (7-15 évesek), és minden alkalommal nagyon pozitív fogadtatása volt az eszköznek a gyerekek részéről. Azonnal ötleteltek, hogy mit lehetne még behozni a játékba, amiket Sándorral át is beszéltünk.

Tetszett? Oszd meg közösségi oldaladon!

Facebook
Twitter
Linkedin
Email